[RH] PEPERANGAN TERAKHIR

peperangan

“Lihatlah, Aku datang seperti pancuri. Berbahagialah dia, yang berjaga-jaga dan yang memperhatikan pakaiannya, supaya la Jangan berjalan dengan telanjang dan jangan kelihatan kemaluannya.” Wahyu 16 : 15

[AkhirZaman.org] Suatu kontes mengerikan terjadi di hadapan kita. Kita sedang mendekati pertempuran pada hari besar Allah Mahakuasa. Yang tadinya kita pegang harus kita lepaskan. Malaikat kemurahan sedang melipat sayapnya, siap turun dari takhta emas dan membiarkan dunia pada kendali iblis, raja pilihan dunia, seorang pembunuh dan penghancur sejak semula.

Para penguasa dan pemimpin dunia memberontak dengan sengit melawan Allah di surga. Mereka dipenuhi dengan kebencian terhadap semua orang yang melayani Dia, dan dalam waktu dekat, sangat segera, akan melakukan peperangan antara kebaikan dan kejahatan. Bumi menjadi medan pertempurannya—pemandangan pertandingan terakhir dan kemenangan terakhir. Di sini, di mana begitu lama Iblis telah menuntun manusia menentang Allah, pemberontakan akan diakhiri selamanya.

Kristus datang ke bumi ini dalam bentuk manusia agar IA boleh berdiri sebagai Kapten keselamatan kita, agar kita tidak dikalahkan oleh kuasa Iblis. Dan ketika musuh tampaknya memperoleh tanda kemenangan atas kebenaran, Allah bekerja dalam kemurahan dan kuasa untuk meniadakan rancangan-rancangannya.

Bertekad menghapuskan gambar Allah dalam diri manusia, Iblis bekerja keras untuk menyembunyikan Allah dari pandangan. Tidak secara terbuka ia bekerja, tetapi diam-diam, mencampuradukkan manusia dan Ilahi, yang palsu dan yang asli, berupaya sedemikian rupa untuk membingungkan dan memberi tekanan. Tetapi kuasa kemurahan Ilahi yang proporsional dinyatakan untuk memerangi maksud jahat ini, dan memperlihatkan maksud-maksud tersembunyi sang musuh.

Umat Allah wajib mendengarkan kesaksian yang berani, teguh, pada kebenaran, mengungkap maksud-maksud Allah oleh kesaksian pena dan suara. Dari satu tempat ke tempat lain mereka harus memberitakan pekabaran Firman Allah, mengajak pria dan wanita untuk memaharni kebenaran….

Ada satu kenyataan dalam doktrin yang benar. Bukan seperti asap, yang akan lenyap. Terang akan memancar dari Firman Allah. Allah memanggil umat-Nya untuk mendekati Dia, jangan biarkan ada yang menjadi penghalang antara Dia dan umat-Nya. Kristus sedang mengetuk pintu hati, mencoba masuk, maukah Anda membiarkan Dia masuk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *